activiteiten

Wat kun je allemaal ondernemen tijdens een weekend Berlijn? Ons overzicht van de leukste activiteiten in Berlijn.

 • Foto: fat-tire

  Fietsen

  Net als Nederlandse steden is de fiets een belangrijk vervoersmiddel in Berlijn. Dit doordat er veel fietsstroken- en paden aanwezig zijn én omdat de stad relatief plat is. Begin jouw bezoekje aan de Duitse hoofdstad met een fietstocht en je weet meteen wat je de rest van jouw weekend niet mag missen! Fietsen huur je via Fat Tire, routes plan je via BBBikes.

 • Museuminsel

  Ben je geïnteresseerd in oudheid, schilderkunst en geschiedenis? Dan moet je vooral het Museuminsel niet overslaan. Hier vind je vijf musea die de archeologie van de 19e eeuw centraal hebben staan. En ben je klaar met de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren en Byzantijnen? Sluit dan de dag af met een mooie avondwandeling. Voor € 12,- heb je een combiticket!

 • Graffiti

  Berlijn staat voor het grote publiek misschien vooral bekend om zijn monumentale Rijksdag en Brandenburger Tor, maar wist je dat er ook een levendige urban en ondergrondse scène in Berlijn heerst? Ga een middagje van de gebaande paden af met de Graffiti en Street art workshop & tour. Zie grote, oude en bekende muurschilderingen en ga zelf aan de slag! Uiteraard maak je jouw eigen souvenir.

Meer leuke dingen

Andere activiteiten die je in Berlijn kan doen:

 • Verken de stad te voet via de 2 kilometer lange Unter dem Linden. Deze straat leidt je langs hoogtepunten zoals de Brandenburger Tor, de Staatsoper, de Berliner Dom en Museuminsel.
 • In het Viktoriapark kun je veel bijzonderheden vinden. Het Nationaldenkmal dat de overwinning op Napoleon gedenkt en het bijbehorende uitzicht, de waterval en de wijngaard zijn slechts een paar redenen om dit stadspark aan te doen.
  Kreuzbergstraße
 • Potsdam heeft niet alleen mooie kastelen zoals Schloß Sanssouci en Charlottenburg, maar ook het Höllandisches Viertel een eigen Brandenburger Tor. Hier kom je een stuk minder toeristen tegen!
 • Weißen See strand: van buiten vermoed je niet dat hier een heus stadsstrand huist! Wel betaal je hier een paar euro entree, na 19:00 mag je gratis naar binnen.
  Berliner Allee 155