Interessante wijken van Berlijn

We hebben de interessantste en leukste wijken van Berlijn voor je op een rij gezet, zodat je precies weet waar je moet zijn tijdens je weekend Berlijn.

Berlin-Kreuzberg
Berlin-Kreuzberg ligt redelijk in het centrum en hier zijn onder andere de bezienswaardigheden Checkpoint Charlie en het Jüdisches Museum Berlin gevestigd. De wijk in het voormalige West-Berlijn kenmerkt zich door een groot percentage politiek links-georiënteerden en migranten. Het is trouwens goed stappen in deze wijk.

Foto: Ben Jeffreys (Flickr)Prenzlauer Berg
De wijk Prenzlauer Berg is van oorsprong een arbeiders wijk. Ten tijde van de DDR is het uiterlijke karakter van de wijk bewaard gebleven en is gaandeweg een populair toevluchtsoord voor kunstenaar en alternatievelingen geworden. Nu is de wijk meer trendy, maar geeft nog steeds een goed beeld van het “oude” Berlijn.

Berlin-Mitte
Mitte of Berlin-Mitte is een stadsdeel in het centrum van het huidige Berlijn en het centrum van het centrum van het voormalige Oost-Berlijn. In deze wijk zijn belangrijke bezienswaardigheden gevestigd zoals de Museumsinsel (waar veel musea gevestigd zijn), de Alexanderplatz en Unter den Linden. In Mitte liggen ook enkele goede uitgaansgebieden.

Schöneberg
De wijk Schöneberg is een must voor levensgenieters. Er zijn vele cafes, restaurants en uitgaansgebieden Berlijn. In het weekend is de Winterfeldtmarkt in Schöneberg een aanrader.

Charlottenburg
Charlottenburg was het centrum van West-Berlijn. De wijk biedt alles wat je van een stadscentrum verwacht. Voor fanatieke shopper is de Kurfürstendamm een aanrader. Cultuurliefhebbers kunnen een idee van de verwoesting van Berlijn tijdens de tweede wereldoorlog krijgen door een blik te werpen op de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.