Reizen naar Berlijn

Berlijn is vanaf Nederland goed aan te reizen met de auto, de trein, of het vliegtuig. De laatste optie is het snelst – binnen een uur ben je in Berlijn – en hoef helemaal niet duur te zijn.

Met de trein naar Berlijn

Het maakt qua reistijd niet veel uit of je naar Berlijn reist met de auto of de trein. Vanaf Amsterdam Centraal kun je al in zo’n 6 uur en 20 minuten op Berlin Hauptbahnhof staan. Afhankelijk van het tijdstip en het opstapstation kun je zonder overstappen naar Berlijn reizen. Het voordeel van de trein is dat je zonder al te veel stress aankomt voor jouw weekendje weg. Zo kun je in de trein al de dagen inplannen, lekker lezen of een dutje doen om verfrist aan jouw weekendje weg te beginnen.

Per 4 november rijdt de InterCity Berlijn zes keer per dag direct naar Berlijn. Boek een treinkaartje naar Berlijn met NS Hispeed. Een enkeltje koop je vanaf € 39,-. Reis ruim op tijd, dan is de prijs van een treinkaartje lager en ben je verzekerd van een plaats.

Wat kost een vliegticket naar Berlijn?

Denk aan ongeveer € 100,- tot enkele honderden euro’s. Het beste kun je op vergelijkingssites als CheapTickets.nl of WTC.nl een aantal mogelijke data invullen.

De vliegvelden van Berlijn

Berlijn kent drie luchthavens: Berlin-Schönefeld (SXF), Berlin-Tegel (TXL) en Berlin-Tempelhof (THF)- deze laatste is niet meer in gebruik. Er wordt nog gebouwd aan een nieuw vliegveld: Berlin Brandenburg Willy Brandt Airport (BER), maar deze is nog niet open. In de praktijk zijn er dus 2 luchthavens waarop je kunt vliegen

  • Schönefeld (SXF)
  • Berlin-Tegel (TXL)

Wie vliegen er op Berlijn?

Vanaf verschillende luchthaven in Nederland is het mogelijk om per vliegtuig naar op Berlijn te reizen. Er vliegen een aantal luchtvaartmaatschappijen op Berlijn. Natuurlijk de KLM, maar ook een aantal Low Cost Carriers. Meestal kun je je vliegticket naar Berlijn boeken voor zeer scherpe tarieven en ben je voor een retourtje vaak minder kwijt dan € 100!

Directe vluchten van Nederland naar Berlijn

Maatschappij Van Naar
KLM Amsterdam (Schiphol) Berlijn (TXL)
Easyjet Amsterdam (Schiphol) Berlijn (SXF)
Lufthansa Amsterdam (Schiphol) Berlijn
Alitalia Amsterdam (Schiphol) Berlijn (TXL)
Transavia Eindhoven Airport Berlijn (TXL)

Van het vliegveld naar het centrum

Het openbaar vervoer in Berlijn is zeer goed geregeld, ook vanaf de vliegvelden. In een mum van tijd brengt de U-Bahn (metro), S-Bahn (spoorwegen), bus of tram u naar de gewenste plaats van bestemming in het centrum van Berlijn.