Verblijf in berlijn

Berlijn is zo groot dat er een erg ruime keus aan slaapplekken is. Daarom is het al handig om van tevoren te bedenken in welke wijk je wilt zitten, of je in een hotel, hostel, guest house of appartement wil slapen en hoeveel je ongeveer kwijt wil zijn.

Het beste is het om te boeken via de grote aanbieders zoals booking.com en expedia.com. Ben je wat avontuurlijker of heb je echt een klein budget? Slaap dan bij een local via airbnb.nl.

Welke wijk?

Het type wijk waarin je verblijft bepaald ook voor een deel jouw citytrip. Ga voor een overzicht van de verschillende wijken naar de pagina Interessante wijken van Berlijn.

Hotel

Niet alleen kun je stappen in oude gebouwen, voormalige fabrieken zijn ook omgebouwd tot mooie hotels. Wil je slapen in stijl? Dat kan in een designhotel. Via de website van de VVV van Berlijn kun je hotels selecteren op toeristische attracties en handige locaties zoals nabijgelegen stations.

Appartement

Met kinderen is het handig een appartement te huren. Je hebt dan het comfort van thuis in een stad verder van huis. Ook kun je koken met ingrediënten die je gekocht hebt op één van de markten. Appartementen in alle soorten en maten vind je op Wimdu.nl

Hostel

Hostels zijn erg gezellig om in contact te komen met andere reizigers. Ze zijn zeker aan te raden wanneer je alleen reist! Wil je iets meer privacy en toch goedkoop slapen? Boek dan een privé-kamer met eigen badkamer bijvoorbeeld via Hostelworld. Het beste van beiden!

Suggesties

  • Bespaar jezelf de wachtrij en het kaartje van de Fernsehturm door te overnachten in het Park Inn Hotel. Vanuit dit hotel zit je zo bij alle hoogtepunten van Berlijn. Book via Booking.com.
  • Het echte DDR-gevoel krijg je in Ostel. Dit hostel dichtbij treinstation Ostbahnhof heeft een retro inrichting en ligt dicht bij de beroemde club Berghain. Boek via Booking.com.
  • Het Michelberger hotel is gesitueerd in een oude monumentale fabriek en heeft een eigen biergarten. Ideaal dus na een dagje sightseeing en voor een avondje stappen! Te boeken via Booking.com.